iPhone hoesjes, welke koop ik?

Je zou denken dat het grote aanbod aan iPhone hoesjes het gemakkelijker maakt om er eentje te kiezen, maar vaak is dit juist niet zo. Meestal zie je door de bomen het bos niet meer en is het verstandig om even een stapje terug te nemen en te bedenken wat je nu precies nodig hebt. Bij het kiezen van een hoesje gaat het niet alleen maar om je budget of om wat je mooi vindt, maar ook om de bescherming die je nodig hebt. Niet iedereen gaat op dezelfde manier met zijn telefoon om, en daarom heeft de één een sterkere hoes nodig dan de ander.

Backcovers, simpel en effectief

Backcovers zijn de meest verkochte soort iPhone hoesjes. Ze bieden een goede grip en gemiddelde bescherming. Ze zijn vooral populair omdat ze vrij subtiel zijn en je iPhone dus niet veel dikker en zwaarder maken. De meeste backcovers bieden een vrij goede bescherming tegen vallen, maar vaak alleen bij een val van maximaal 1 meter. Wil je je telefoon net wat extra bescherming bieden, zodat het bijvoorbeeld ook een val van 2 meter zal overleven, dan is een wat sterkere case een beter idee. Cases met een ‘dual layer’ zijn een goede oplossing voor als je net iets meer bescherming nodig hebt. Ze kunnen een val beter absorberen en je iPhone ook beter van binnenuit beschermen, vanwege de binnenste laag die van zachter materiaal is gemaakt dan de buitenste laag. Vooral memory foam is een goede keuze voor een dual layer hoesje.

De voordelen van een flip case

Flip cases worden ook steeds populairder. Het grote voordeel van een flip case is dat een gesloten flip case extra veel bescherming biedt voor je scherm. Ook is een flip case praktisch in het gebruik, heeft het vaak een extra vakje voor wat geld of een paar pasjes plus en ingebouwde standaard, en een flip case is nog trendy en stijlvol ook.

Let wel op bij het kopen van een flip case, want een magnetische sluiting kan je iPhone, en zelfs pasjes, beschadigen. De bekende merken kun je gerust vertrouwen, ze gebruiken alleen veilige magneten voor hun flip cases, maar in het geval van een onbekend merk kun je beter geen risico nemen met een magneet.

Weet wat je koopt

Vergeet niet om van tevoren te checken of de hoes van je keuze de juiste uitsparingen heeft voor jouw type iPhone. Het kan geen kwaad om wat reviews te lezen van andere kopers, of om contact op te nemen met de fabrikant om te checken of je bijvoorbeeld de telefoon in het docking station kunt plaatsen met de case erom of niet. Ook is het belangrijk om te checken of de hoes de flits van de camera niet reflecteert in de lens, want dit kan voor slechte foto’s zorgen. Door van tevoren een beetje onderzoek te doen, kun je teleurstellingen voorkomen.