iPhone hoesjes, hebben we ze echt nodig?

Als je al eens op internet hebt gezocht naar iPhone hoesjes, dan heb je vast wel gezien dat er artikelen zijn geschreven over waarom je niet een hoesje aan moet schaffen. Argumenten voor een ‘naked iPhone’ zijn meestal dat de iPhone te mooi is om te verbergen achter een hoesje en dat een hoesje alleen maar geld kost en bij iedere nieuwe telefoon weer vervangen moet worden.

Hier is natuurlijk wel wat voor te zeggen, maar de meesten van ons bezitten niet over een bankrekening zoals Bill Gates of Mark Zuckerberg, waardoor het vervangen van een kapotte iPhone financieel gezien niet zo gemakkelijk is als het vervangen van een kapotte gloeilamp.

Wat is ons telefoongedrag?

Het beschermen van een kostbaar stukje technologie dat je overal mee naartoe neemt en minstens 100 keer per dag checkt (ja, echt waar!) lijkt toch geen overbodige luxe, als je er even over nadenkt. De piekuren, waarop we onze iPhones het meeste checken, liggen tussen 17.00 en 20.00 uur. Op deze tijd van de dag zijn we meestal met van alles en nog wat bezig; het vervoer naar huis tijdens de avondspits, snel boodschappen doen voor het eten, koken, sporten en noem maar op. Het zal je niet verbazen dat dit ook de tijdstippen zijn waarop de meeste iPhones sneuvelen.

Grip, grip en nog eens grip

Het gladde materiaal van de iPhone betekent dat hij geen optimale grip levert en dus sneller kan uit je handen kan glippen of ergens vanaf kan glijden dan een iPhone met een beschermhoesje erom. Ook vermindert het superdunne ontwerp van de nieuwste iPhone modellen de grip die ze bieden. Het bieden van grip is één van de belangrijkste voordelen van een hoesje, want je wilt natuurlijk in de eerste plaats voorkomen dat je iPhone valt. Valt je telefoon toch, dan kan een hoes de schok absorberen en zorgen dat je scherm niet breekt en je telefoon beschermen tegen interne schade, deuken en krassen.

Bescherming hoeft niet duur te zijn

Niet iedereen heeft een supersterke hoes met een bescherming op militair niveau nodig. Voor de meesten zijn een simpele backcover en een gedegen book case al genoeg. Of bijvoorbeeld een mooie lederen flipcase. iPhone hoesjes zijn te koop in allerlei soorten en prijsklassen. De prijs zegt niet altijd iets over het niveau van bescherming, dus ga er niet automatisch vanuit dat een duurdere hoes betere bescherming biedt. Soms is het slechts het gebruikte materiaal of het ontwerp dat de prijs bepaalt. Eenvoudige siliconen hoesjes zijn al vanaf een euro of 5 te koop en bieden vaak prima bescherming bij een val van minder dan 1 meter. Er zijn zelfs al goede dual layer hoesjes te koop vanaf ongeveer 10 euro die je iPhone prima beschermen bij een valt tot 2 meter. Een dual layer hoes heeft een hardere buitenkant en een zachtere binnenkant om je telefoon optimaal te beschermen, zonder dat het je iPhone veel dikker of zwaarder maakt.

De keuze is aan jou, of je wel of niet een hoesje wilt gebruiken, maar gelukkig zijn er genoeg betaalbare en subtiele hoesjes te koop om geen excuus te hebben om er niet eentje aan te schaffen.