De iPhone, sterke techniek in een kwetsbaar jasje

Je iPhone is een sterk stukje techniek. Er zijn maar liefst negen zeldzame soorten aardmetalen in verwerkt. Er zijn een heleboel interessante opties die veel gebruikers niet eens kennen. Zo kun je Siri bijvoorbeeld vragen welke vliegtuigen er op dit moment boven jouw locatie vliegen, of je kunt haar vragen om op te lezen welke emails je hebt ontvangen. Wist je dat er zelfs een waterpas in je iPhone zit, zodat je altijd kunt checken of iets wel helemaal recht staat of hangt? Daar heb je dus geen gereedschap meer voor nodig. En heb je de ‘burst’ foto optie al ontdekt? Door de shutter knop even ingedrukt te houden, maakt je telefoon een hele serie foto’s supersnel achter elkaar en slaat ze allemaal op, zodat je zelf de mooiste eruit kunt zoeken.

Wel of geen hoes, dat is de grote vraag

Eén nadeel is wel dat je supergeavanceerde stukje techniek in een niet zo sterk omhulsel zit. Apple heeft aardig wat offers moeten maken op het gebied van duurzaamheid om een telefoon te ontwerpen die qua stijl en vormgeving zijn concurrentie overtreft. Het prachtige glazen scherm is een juweeltje maar ook ontzettend breekbaar. En dat brengt menig eigenaar tot een moeilijk dilemma: iPhone hoesjes, vriend of vijand? Kies je voor een hoes om je iPhone zes te beschermen tegen beschadiging, of neem je het risico omdat je het unieke ontwerp niet wilt verbergen onder een hoes?

Subtiel, dun en transparant – de ideale hoes-eigenschappen

Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen uit veel soorten iPhone hoesjes die zo dun en subtiel zijn dat je haast niet merkt dat je iPhone niet ‘naked’ is. En kies je voor een transparante hoes dan heb je ook nog eens het voordeel dat de kleur van je iPhone ook zichtbaar blijft. Op deze manier kun je het unieke ontwerp van je iPhone blijven bewonderen en hoef je niet bang te zijn dat hij meteen tijdens de eerste de beste val beschadigd raakt.

Scherm vervanging, een duur grapje

Nu is het misschien geen ramp om een paar deuken en krassen op te lopen, veel mensen vinden dat dit de iPhone juist een beetje karakter geeft en wat persoonlijker maakt. Maar een gebroken scherm is natuurlijk een heel ander verhaal. Veel iPhone-eigenaren blijven een telefoon met een gebarsten scherm gewoon door gebruiken omdat vervanging kostbaar is. Maar een gebarsten scherm kan voor nog meer interne schade zorgen, dus een vervanging is meestal wel verstandig. De meeste monteurs rekenen hier minstens 100 euro voor, dus voorkomen lijkt beter dan genezen.

Schade aan het scherm

Met een goed iPhone hoesje, en eventueel ook een screen protector, kun je in veel gevallen een gebarsten scherm voorkomen. De hoes beschermt de kwetsbare randen en hoeken van je iPhone, de plek waar de meeste barsten ontstaan. Ook als je iPhone plat op de grond terecht zou komen, op het scherm, zullen de licht uitstekende randen van de cover de klap opvangen en zal je scherm hoogstwaarschijnlijk de grond niet raken. Het is geen garantie dat je iPhone het zal overleven, maar de kans is wel veel groter dan bij een val zonder hoesje.